Майкъл Иванов е трети в класирането на Балканите

Майкъл Иванов с 225 точки извоюва третото място  Балканския шампионат по мотокрос. Да не забравяме, че но тази година топ пилотът ни, роден в Троян,пропусна голяма част от стартовете заради участието си в Европейското първенство.Майкъл Иванов е трети в класирането на Балканите

Балкански шампион е отново българин Жулиан Георгиев от „Александър моторспорт“ е новият Балкански шампион в клас МХ 1 С 294 т. Втори е христиан Илиоски Hristian Ilioski от Северна Македония

Другата титла за България осигури Григор Царев от „Джи ар си мото спорт 2020“ в клас МХ, който не допусна да бъде победен през годината и въпреки че не кара в последните два старта остана недостижим на върха с 322, пред Зоран Каранфиловски Kame от Северна Македония с 245 и Шакър Сенкалайчъ  от Турция с 241.
Нашите взеха и 3 втори места в крайното подреждане на Балканите. Сребърни медалисти са Венцислав Тошев от „Мотoспорт Варна“ в МХ 85, Хакан Халми Hakan Halmi от „НСА моторспорт“ в МХ 2 и Янко Зоков Янко Зоков от „АИТ рейсинг тийм“ AIT Racing Team в МX Senior.
Освен 3-то място на Майкъл Иванов в МХ 1, България спечели още 3 бронзови отличия – те са за Георги Вендов от „АИТ рейсинг тийм“, за Дани Цанков от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ M6 Yamaha Racing Team в МХ 85 и за Васил Стоянов от „Киппен МХ рейсинг тийм“ Kippen MX Racing team.
В МХ 2 Junior с най-предно класиране от нашите е Данаил Стефанов от „Ябланица МХ“ Yablanitsa MX – 4-ти, при 65-кубиковите Георги Гинов от „Мотоспорт Варна“ също е на 4-то място в края на сезона.
Крайното класиране за BMU European championship за 2022 можете да видите

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button