Троянски ученици с успешно участие в турнир на младежките противопожарни отряди

Троянски ученици от училищния отряд „Млад огнеборец“ при СУ „Васил Левски“ Троян под ръководството на г-жа Ивелина Маринова взеха участие в традиционния есенен турнир на младежките противопожарни отряди за Преходната купа „Юлиян Манзаров“, който се провежда в Ловеч.
В състезанието участваха деца от 12 училища от градовете Айтос, Провадия, Полски Тръмбеш, Видин, Козлодуй, Севлиево, Троян, Ловеч, Пловдив, Гулянци, Шумен и село Опан.
Двете състезателни дисциплини, в които младите огнеборци мериха сили, бяха „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 м щафетно бягане с препятствия“.Троянски ученици с успешно участие в турнир на младежките противопожарни отряди
Нашият отбор взе 2-ро място в щафетното бягане, но комплексно останахме четвърти.
Всички млади огнеборци получиха грамоти, а първенците – купи, медали и предметни награди.
Поредното издание на турнира за купа „Юлиян Манзаров“ се проведе в присъствието на областния управител на Ловеч Светослав Славчев, заместник-кмета на община Ловеч Венцислав Христов, старши комисар Александър Джартов (директор на Дирекция „Държавен контрол и превантивна дейност“ в ГДПБЗН), комисар Владимир Кацарски (директор на РДПБЗН Ловеч), Стоянка Цанова от РУО на МОН Ловеч и Георги Манзаров – баща на Юлиян Манзаров и председател на фондация „Ангели от Лим“.
Есенният турнир на младите огнеборци е основан през 2001 г., а от 2004 г. – в памет на ученика от Свищов Юлиян Манзаров и носи неговото име.
Съорганизатори на състезанието са ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Българската федерация за пожароприложен спорт. Подкрепа за провеждането на надпреварата бе оказана от министерствата на образованието и на младежта и спорта, община Ловеч, Фондация „Ангели от Лим“ и Съюза на пивоварите в България.
Участието на младите огнеборци от нашето училище в различни турнири е една чудесна традиция, в която те показват сръчност, смелост, издръжливост и отлична подготовка.

Автор:
Клуб „Медии“, СУ „Васил Левски“ – Троян

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button