Отново опит за кражба в църква, този път неуспешен в Гумощник

Отново е постъпил сигнал  в РУ Троян на 28 октомври около 5.00ч. , че неизвестни са опитали да проникнат в църквата в с.Гумощник, след което са се отеглили с лек автомобил в неизвестна посока.

Малко по-късно е установено, че от два храма в гр. Априлци са отнети банкноти и монети, след разбиване на китинарите на поставени в тях кутии за дарения. Проведени са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия , в резултат на които в гориста местност служители на ОД МВР-Плевен са установили лек автомобил и са задържали лицата в него – 44-годишен, криминално проявен от Плевен и 26-годишен, криминално проявен от гр. Павликени. В хода на последвалите процесуално-следствени действия в превозното средство, с което са се придвижвали двамата мъже са установени множество вещи и предмети. При обиска на задържаните са намерени и наркотични вещества. Задържането на лицата е в резултат на съвместна операция на ГД „Национална полиция“ и областните дирекции на МВР в София, Плевен, Ловеч и Габрово.
Двамата мъже са разпитани и привлечени в качеството си на обвиняеми, а с постановление на прокурор са задържани за срок от 72 часа в Следствения арест в Ловеч. Работата по случая продължава с оглед документиране цялостната престъпна дейност на лицата. По случая са образувани две досъдебни производства и работата продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Ловеч.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button