Гражданинът, който пръв прекрачи прага на Общината днес, се регистрира като жител на Троян

Първият гражданин, който посети Община Троян  и по-точно  Центъра за услуги с гражданите в Деня на българската община, се регистрира като жител на Троян с постоянен адрес.

Първият гражданин, който посети Общината се регистрира като жител на Троян

Той идва от областния град Плевен, който е много по-голям като площ и жители от Троян. „Приех го като добра поличба в празничния ден“, написа Кметът на Община г-жа Михайлова във фейсбук страницата си и го  поздрави  с добре дошъл в нашия град. Разбира се, той получи  подаръци, които ще допринесат за убедеността му, че е взел правилно решение. Всички дарове са  брандирани с логото на Троян – книгата с поезията на Ивайло Иванов и рекламни материалиПървият гражданин, който посети Общината се регистрира като жител на Троян

Така започна в  Троян Празника на българската община –  12 октомври. Следващите посетители също бяха поздравени лично от Кмета на общината и г-жа Анита Маринова- Началник на отдел „Услуги на гражданите“.

Днес всички, които ще посетят Центъра за услуги с гражданите, получиха и ще  получат безплатни услуги по гражданско състояние.

Г-жа Донка Михайлова  поздрави за празника на своите колеги: „Честит празник на Българската община! Честит празник, колеги! Здраве, успехи и професионална отговорност на всички, отдадени на каузата на местното самоуправление!““

Датата 12.10. е избрана за празник от делегатите на Общото събрание на НСОРБ през 1998 г., тъй като на нея през далечната 1882 г. в Държавен вестник е публикуван първият Закон за общините и гражданското управление, в който се регламентира дейността на общинските съвети, кметовете и техните помощници.
Освен символ на приемственост и традиция в местното самоуправление, празникът е и повод да се популяризира дейността на местната власт и да се постигне по-добро разбиране за ролята на общинска администрация.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button