Потребителите на Дневния център за подкрепа на деца с увреждания посрещнаха гости от Германия

Потребителите от Дневния център за подкрепа на деца и младежи с увреждания   – Троян бяха щастливи и доволни, защото посрещнаха  гости от Германия, съобщават от общинска администрация.

През изминалата седмица Община Троян бе домакин на представители на международната организация Internacionaler Bund, работеща в областта на подкрепата за хората с увреждания и един от най-големите доставчици на услуги в младежката, социална и образователна работа в Германия.
На гости на дневния център бяха Кристияне Бюркле – ръководител на център за социални услуги за хора с увреждания в Ной-Анспах, провинция Хесен, Румяна Тодорова – социален работник в центъра и потребители на услугата.
Целта на визитата е обмяна на опит между специалистите и социална интеграция на младежите от двете услуги.
Младежите от Германия споделиха как живеят самостоятелно, извън семейството, с подкрепата на социалните асистенти от центъра.
Екипът на дневния център в Троян представи работата на услугата с потребителите, осигуряването на услуги за развитие на интелектуалните компетентности, дейностите по трудотерапия, социално включване и заетост. Разгледани бяха различните ателиета за функционална терапия, в които младежите са включени за формиране на различни умения – готварство, градинарство, цветарство, общественополезен труд и др., за изработка на сапуни, свещи, мартеници, декоративни предмети и др., както и дейности за развитие на умения за извършване на трудова дейност, структуриране и осмисляне на деня.
Преживяната емоция по време на срещата бе запечатана с много снимки и забавен уъркшоп на двете групи.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button