Поздравителен адрес за Деня на будителите

Поздравителен адрес за Деня на будителите от Донка Михайлова – кмет на Община Троян и инж.Петко Пенков  – председател Общински съвет Ябланица
Троян

Уважаеми музейни, читалищни и библиотечни дейци,

Уважаеми преподаватели, научни работници и творци,

Скъпи троянци,

ЧЕСТИТ 1 НОЕМВРИ – ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ!

Вярваме, че днешният ден е добър повод да си спомним не само за делото на хилядите просветители и будители, благодарение на които народът ни успява да се съхрани и пребъде през вековете, но и да направим равносметка за мястото си в днешния забързан и многолюден свят.

Нека си припомним, че България отдавна е заявила своята принадлежност към света на демокрацията и свободата и да осъзнаем, че за да продължи да ни има, трябва да опазим своите ценности, включително и културна и историческа си идентичност.

Все по-значима става ролята на онези съвременни будители, които с думи и дела успяват да събудят искрата на духа и да дадат тласък за развитие на кауза или идея. Вярваме, че тези хора на духа ги има и сред нас, тук в Троян, и знаем, че те са хората, благодарение, на които градът ни се развива в правилната посока.

Изразяваме дълбокото си уважение към всички Вас – творци, културни и научни деятели, преподаватели, които с вяра и сърце работят, за да не загасват българското слово и дух и Ви пожелаваме здраве, търпение и упоритост в трудната, но благородна мисия, която следвате в професионален и житейски план!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

инж. Петко Пенков                                         Донка Михайлова
Председател на ОбС- Троян                                Кмет на Община Троян

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button