Прекадетите на „Троян Волей“ с безупречен стар

спечелиха групата си без загубен гейм

Прекадетите на „Троян Волей“започнаха  с безупречен старт и спечелиха групата си без загубен гейм, съобщават от клуба.
Троянските волейболисти започнаха участието си на Държавното първенство (регион „Хемус“) с убедителни победи в предварителната си група.
В спортна зала „Чавдар“ прекадетите на „Троян Волей“ премериха сили с „Царевец“ Велико Търново и „Олимпиец“ Плевен.
В първата си среща, която беше срещу „болярите“, троянци започнаха плахо, но все пак се поздравиха с успеха след 3:0 гейма. (25:13, 25:10 и 25:17).
Началото на двубоя беше в полза на гостите от Велико Търново, които поведоха с 2:5. Подкрепени от вярната си публика, нашите прекадети направиха серия от 7 безответни точки и поведоха с 9:5. Разликата до края на първата част се увеличи до цели 12 точки за окончателното 25:13.
Във втория гейм доминацията на водения от Анатоли Пенев тим беше най-осезаема, като тимът ни поведе с 4:1, увеличи дистанцията до 18:8, а в крайна сметка затвори частта в своя полза при 25:10.
Треият гейм стартира с бързо 3:0 за „Троян Волей“, като в крайна сметка разликата се покачи до 8 точки и троянският тим затвърди амбициите си за първата позиция – 25:17!
Във втората среща от групата прекадетите ни се противопоставиха на „Олимпиец“ Плевен. Посъбрали самочувствие, троянци бързо си създадоха комфортен аванс от 17:7, а в крайна сметка поведоха с 1:0 гейма след 25:17.
Втората част се оказа най-трудна за прекадетите на „Троян Волей“. Стартът не предвещаваше проблеми след серия от 6:0. Постепенно гостите от Плевен стопиха разликата до 4-5 точки в самия край на гейма. В крайна сметка 25:22 беше резултатът, с който момчетата на Анатоли Пенев поведоха с 2:0.
В третия гейм прекадетите ни сложиха край на участието си в надпреварата в групата слез 25:17.
„Троян Волей“ спечели своята предварителна група в регион „Хемус“ с 2 победи, 0 загуби и геймова разлика от 6:0!! Втори в пресявките е отборът на „Царевец“ Велико Търново, който в прекия спор за втората позиция победи „Олимпиец“ с 3:0 гейма.
Любопитен момент беше участието на двама братя в троянския титулярен състав. Рамо до рамо, баткото – Стелиян Пейковски, даваше съвети и помагаше на своя брат – Сава, за да стигне „Троян Волей“ до победите в двете си срещи.
Браво, момчета!

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button