През почивните дни са извършени проверки на ловци

Жена шофира в нетрезво състояние, троянец е задържан за кражба в стоматологичен кабинет

През почивните дни на територията на областта са регистрирани 2 пътнотранспортни произшествия, при които са пострадали 4 човека и са нанесени материални щети по превозните средства, съобщават от ОД МВР Ловеч.

На 22 октомври, полицейски служители от РУ Троян и РУ Ловеч са извършили проверка на 62 участници в ловни излети, организирани от Ловно- рибарски  дружини (ЛРД) в Чифлик, Бели Осъм и Балканец и на 20 ловци от ЛРД в с.Малиново. Няма констатирани нарушения.

62-годишен от Плевен е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, след като на 22 октомври при управление на лек автомобил по път II-35 е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол извършена с техническо средство е отчела 1.44 промила в издишания въздух. По случая в РУ Троян е образувано бързо производство и работата продължава.

На 23 октомври в РУ Троян е образувано бързо производство срещу 47-годишна жена, която същия ден около 21.20ч. е установена да управлява моторно превозно средство след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1.74 промила. На водачката е съставен акт за нарушение на ЗДвП, издаден е талон за медицинско изследване и е дала кръвна проба за химичен анализ. Задържана е за срок до 24 часа и работата по случая продължава.

40-годишен, криминално проявен от Троян е задържан за кражбата на медикаменти и инструменти от стоматологичен кабинет в Ловеч, извършена в периода 18-19 октомври. На 20 октомври след проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ Ловеч, лицето е установено и задържано, а на 21 октомври е привлечено в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл.195, ал.1, т.3 във вр. с чл. 194, ал.1 от НК.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button