Простреляха домашно куче, откраднаха лек автомобил в Троянско

Простреляха домашно куче в  с. Голяма Желязна на 08.10.2022 г. След подадения сигнал е извършен оглед на мястото на произшествието, а трупа на животното е иззето за аутопсия. В Районното управление на МВР Троян (РУ) е образувано досъдебно производство и се изяснява съпричастността на 49-годишен мъж към прострелването. Работата по случая продължава.

На 09 октомври в с. Балканец, полицейски автопатрул на РУ Троян е спрял за проверка лек автомобил с водач 24-годишен мъж. Водачът е тестван с технически средства за алкохол и наркотици, като пробата за алкохол е отчела 0.82 промила в издишания въздух, а тази за наркотици е дала положителен резултат за метамфетамин. В хода на последвалите процесуално-следствени действия, от дома на лицето и от управлявания от него автомобил полицейските служители са иззели предмети и прекурсори, използващи се за производство на метамфетамин. Намерена и иззета е и суха зелена тревиста маса, с тегло 1.5 грама, която при направен полеви тест е реагирала на канабис. По случая е обраувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343б ал.3 от НК и за престъпление по чл. 354а ал.3 от НК. Мъжът е задържан за срок до 24 часа и работа по случая продължават служителите на РУ Троян.

37-годишен от с. Ломец е задържан в РУ Троян, като съпричастен към противозаконно отнемане на лек автомобил. На 09 октомври в РУ Троян е постъпил сигнал, че от бившия стопански двор на село Ломец противозаконно е отнет лек автомобил, който е бил паркиран и оставен отключен с ключ на таблото, но без поставен на него акумулатор. По данни на собственикът е отнет и акумулатор от друг лек автомобил, който също е бил оставен отключен. Служители на РУ Троян са извършили оглед на местопроизшествието и в хода на последвалите оперативно-издирвателни мероприятия са установили 37-годишен мъж, като съпричастен към кражбата. При извършеното претърсване и изземване в къща обитавана от лицето, полицаите са открили превозното средство и отнетия акумулатор. По случая е образувано досъдебно производство и служители на РУ Троян продължават работа.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button