Трима депутати от област Ловеч са заместник председатели на комисии

Трима народни представители  от 11 многомандатен избирателен район – Ловеч бяха избрани за заместник председатели на парламентарни комисии.

Това са  депутатът  Георг Георгиев от ПГ „ГЕРБ-СДС“ в комисията  по електронно управление и информационни технологии и член на Комисия по външна политика член,  Искрен Арабаджиев от ПГ „Продължаваме промяната“ е зам. –председател на Комисия по труда, социалната и демографската политика и е член на Комисия по политиките за българите извън страната. В предния парламент той бе председател на социалната комисия и член на Комисия по превенция и противодействие на корупцията. И Вяра Емилова от ПГ „БСП за България“, която е избрана за заместник председател на Комисия за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество и член на Комисията по туризъм(миналия мандат бе заместник в тази комисия)

ПГ „ГЕРБ-СДС“ Николай Нанков е член на две комисии – по околната среда и водите и по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление. Регионалният министър от кабинета „Борисов“ в 47-то Народно събрание бе отново в състава на тези структури.

Станислав Анастасов от ПГ „Движение за права и свободи“ е член на две комисии – по енергетика и по околната среда и водите. Бившият министър на околната среда и водите в правителството „Орешарски“ в 47-то Народно събрание бе зам.-председател Комисията по външна политика и в състава на Комисията по енергетика.

Депутатите Николай Нанков от  ПГ „ГЕРБ-СДС“ и  Станислав Анастасов от ПГ „Движение за права и свободи“  са членове.

Бившият регионален министър  при „Борисов 3“,  е в комисиите по околната среда и водите и по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, Анастасов – по енергетика и по околната среда и водите.

Това подлежи на промяна , защото все още не е ясен състава на всички парламентарни комисии.

Троян експрес

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button