На територията на община Троян са извършени две домови кражби

На територията на община Троян през почивните дни е  образувано едно  досъдебно производства заради наркотични вещества. Служителите на троянската полиция работят върху две домови кражби, съобщават от Областна дирекция на МВР Ловеч.

На 01 октомври  е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че от наследствена къща в града е извършена кражба на външно и вътрешно тяло на климатик, телевизор, микровълнова фурна и два чифта мъжки маратонки.

След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ Троян, 16-годишен е установен като извършител на кражба на моторен трион „Хускварна“ и моторен трион „Щил“ /разглобен на части/ от частен дом в с. Калейца. Вещите обект на престъпление са намерени и с протокол за доброволно предаване са приобщени към преписката. Младежът е направил самопризнания за осъществената от него престъпна дейност.

Работата по случаите продължават.

31-годишна от Троян е задържана за срок до 24 часа в местното районно управление на МВР, след като на 30 септември при управление на лек автомобил е спряна за полицейска проверка и в хода на последвалите процесуално-следствени действия по реда на НПК, в багажното отделение е открита кутия с бяло кристалообразно вещество, с общо тегло 11 грама. При тестване на веществото с полеви наркотест, то е реагирало на метамфетамин. Водачката, която е криминално проявена и осъждана е задържана за срок до 24 часа в РУ Троян , а по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

През почивните дни на територията на областта са регистрирани 3 пътнотранспортни произшествия, при които са нанесени материални щети и са пострадали 3 човека.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button