За пети пореден път Община Троян получи Етикет за иновации

За пети пореден път Община Троян получи Етикет за иновации и добро управление, който се връчва на всеки две години. Той удостоверява, че управлението в дадена община отговаря на определени общоевропейски изисквания за качество на предоставяните административни услуги. Общините-притежатели на етикета, следва да покрият определени критерии.
Етикетът е морална награда и стимул за общините да подобряват своето управление в интерес на гражданите. Благодаря на моите колеги“, написа Кметът на Община Троян Донка Михайлова.

Част от пленарната сесия през първия ден на Годишната среща на местните власти бе официалната церемония по връчване на Европейския етикет за иновации и добро управление на местно ниво, който Националната платформа на партньорите за добро демократично управление присъди на 22 общини.

Вече 12 години НСОРБ, в партньорство с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, насърчават българските общини да се стремят да покриват високи критерии за качество на административното обслужване и доброто управление в своите общности.

„Етикетът е вид потвърждение за ежедневните усилия на общинската администрация за постигане на повече прозрачност и откритост, за стремежа им към иновации и промени, за насърчаване на гражданското участие и постигане на устойчивост. Това доказахме и в последните две трудни години. Изправени пред здравната и енергийната криза всеки един от нас потърси и намери своите иновативни и устойчиви решение.

Днес 22 общини ще бъдат отличени точно за този дух и амбициозност. Сигурен съм, че можем да поставим под този общ знаменател и всички останали 243 общини“, каза в обръщението си кметът на Елена.

Общините, удостоени с високия приз тази година, са: Ардино, Банско, Берковица, Вълчи дол, Габрово, Димитровград, Добрич, Долна баня, Доспат, Каспичан, Кнежа, Костинброд, Левски, Ловеч, Павликени, Поморие, Раковски, Свищов, Сърница, Тетевен, Троян Търговище.

Сертификатите им връчиха заместник министър-председателят по управление на европейските средства Атанас Пеканов, министър Явор Гечев и евродепутатите Андрей Новаков и Цветелина Пенкова.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button