Жителите на Врабево вече се радват на новия облик на площада

Жителите на Врабево вече се радват на новия облик на площада, който е резултат на два проекта по програма „Обществен форум за реализиране на партньорски проекти“ към община Троян.
Единият е на Кметство Врабево и включва: закупуване на чешма, 2 бр. пейки, кошчета за отпадъци, 5 броя кашпи за цветя. Общата стойност на проекта е 3058. Нефинансовото участие (доброволчески труд) е на стойност 920лв и включва: транспорт, монтаж на пейките, демонтаж на старата чешма, ремонт на водопровода и поставяне на новата чешма, почва за кашпите и цветя. Финансирането от община Троян е на стойност 2138лв.
Вторият проект е на НЧ „Хр.Ботев – 1911“ за 5 пейки и е на стойност 1940лв, от които 582лв са самоучастие.
Площадът на селото е голям, красив, постлан с мраморни плочи и е с естествена сцена. Оформят го Църковният храм „Св. Архангел Михаил“, мемориалът „Майка България“, Кметството и Читалището. Той събира жителите и гостите на селото за срещи, игри, празници, концерти и изяви. Той е туптящото сърце на Врабево и с новите придобивки ще подобрим още повече неговата визия.
Благодарни сме на община Троян за възможността и тази година да участваме в тази програма, която дава шанс на малките населени места да благоустроят пространствата в техните селища.Жителите на Врабево вече се радват на новия облик на площада

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button