Децата от ДГ “Незабравка” с. Орешак съживиха историите на Disney чрез футбол

Децата от ДГ “Незабравка” с.Орешак заедно  с Таско Тасков (възпитаник на ФК“Чавдар“ Троян) и Боян Иванов – Боби  от Детски футболен клуб „„Юнaчета“  съживиха историите от Замръзналото кралство и с активно движение и топка пресъздадоха различни сцени от детското филмче.
Целта на занятието е децата от 5-8 години да  развиват не само физиката, но и характера на детето, изграждайки у него качества като отговорност, работа в екип, дисциплина и воля. Чували сме много хора да казват, че спортът е здраве и няма как да не се съгласим с тях. А футболът, като най-популярната игра, се радва на най-голям интерес. Но предимно от мъжете.
Основан през 2022 г., ДФК „Юнaчета“ е създаден, за да обучава и развива футболните умения на деца от 4 до 12-годишна възраст в района на град Троян. Нашият клуб има за цел да приобщи подрастващите към спорта и дисциплината и да открие нови таланти.

Началният етап на тренировките има за цел да изгради увереност у момичетата и стимулира креативното им мислене. След това вече ще се работи върху изграждането на базови футболни умения

Ние от ДФК „Юнaчета“ работим усърдно върху това децата ни да разгърнат активността си, за да изградят своята личност, социална адаптация и устойчиво развитие извън семейната обстановка. Изградили екип от млади и амбициозни хора, очакваме детето Ви с нетърпение, за да покоряваме заедно нови върхове в спортния свят.

Стартирахме чрез инициативата на БФС Disney PlayMakers, като вече осъществихме две тренировки в Спортинг арена и в ДГ “Незабравка” с. Орешак.
В началото на 2023г. амбицията ни е да започнем занимания с подрастващите. Тренировъчният процес ще бъде динамичен, състоящ се от тренировки между два или три пъти седмично, участие във футболни турнири, както и много забавление за малчуганите на град Троян.
У нас програмата се реализира с подкрепата на БФС и 29 футболни клуба, сред които са Лудогорец, Славия и ЦСКА София.
Очакванията са между 700 и 900 момичета да се включат в Playmakers, която ще се проведе в два времеви прозореца. Първият е между октомври и ноември, а вторият – между март и април. Тренировките са вдъхновени от добре познати на момичетата филми на Disney, като всички треньори са предварително обучени и оборудвани с
необходимата екипировка за заниманията. Те ще окуражават участниците да влизат в ролите на герои като Елза, Анна и Ваяна и ще им показват различни упражнения и движения чрез сцени от филмите.

Благодарим на г-жа Велислава Петкова и целия ѝ екип за съдействието!

Ако искате да бъдете част от ДФК “Юначета” може да получите повече информация на телефон: 088491460

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button