Двадесет състезатели от „Атнес“ представиха Троян на „Национална купа 2022“

Двадесет състезатели от Карате Клуб „Атнес“ представиха Троян на „Национална купа 2022“, проведена на 5-ти и 6-ти ноември във Велико Търново.

Над 700 каратеки от повече от 35 клуба по карате в страната мериха сили в Националната купа по карате, чието домакинство бе на Велико Търново. Шампионатът бе открит от заместник-кмета на Велико Търново Нейко Генчев, легендата от САЩ ’94 Красимир Балъков и вицепрезидента на федерацията по карате Русалин Русалинов. Надпреварата се проведе в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“. Организатори бяха Българската национална федерация по карате и Карате клуб „Етър“ – В. Търново.

Сред участниците на купата бе и олимпийскта шампионка Ивет Горанова, която в спор за първото място победи в атрактивна среща представителката на „Атнес“ Рени Димитрова.  Василен Дочев и Виктория Инковска потвърдиха шампионските си титли от Държавното първенство и отново станаха победители в своите категории, а мъжете в състав Марио Бисеров, Симеон Дерменджиев, Марин Михов и Мирослав Йорданов заслужиха бронзовите медали в отборната надпревара.
За „Атнес“  Троян предстои участие в Национален фестивал по бойни спортове на 20-ти ноември в София.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button