Климентовите дни завършиха, победителите от състезанията бяха наградени

Климентовите дни са повод през месец ноември животът в СУ „Св. Климент Охридски“ – Троян е наситен със събития, съобщава за Троян експрес  директорът  г-жа Иванка Цекова.

Днес в Актовата на училището бяха наградени призьорите от различните състезания.
По традиция наградите за състезанието по математика се осигуряват от Ротари клуб, гр. Троян. Михал Капоун, вицепрезидент на клуба, награди математиците, както и учениците, участвали в състезанието „Ние обичаме природата.
TDS Services Ltd, подсигури награди за учениците от пети и шести клас, участвали в интердисциплинарно състезание, както и за презентации, посветени на училищния патрон свети Климент Охридски, и за отбора по волейбол, спечелил училищното първенство. Наградите бяха връчени от Делян Мондешки, представител на TDS Services и бивш възпитаник на училището.
Учителите по английски език организираха дебат за ученици, изучаващи езика в профилирана подготовка. Ученици от гимназиален етап се състезаваха в изработването на постер на тема „Кръгова икономика“. Наградите са oсигурени от фирма „Калинел“ ЕООД. Непредвидени събития възпрепятстваха присъствието на представители от „Калинел“ ЕООД. Поради тази причина наградите бяха връчени от Иванка Цекова, директор и Татяна Младенова, заместник-директор.
Учениците от начален етап писаха и рисуваха на тема „Моето училище е най-хубавото“. Седмокласниците се пребориха със занимателната игра „Сторимап“, а учениците, които изучават история и цивилизация профилирано, представиха делото на свети Климент Охридски и неговото значение за славянския свят. Наградите за всички тях са подсигурени от фирма „Октопод Инвест холдинг“ и бяха връчени от Светла Дичевска.
Двадесет и един петокласници направиха успешен опит да нарисуват свети Климент. Техните творби са поставени в училищното фоайе. Наградите са осигурени от „Еконт Експрес“ ООД – офис Троян, ж. к. Лъгът и бяха връчени от г-жа Анастасия Бойнин.
Училището се гордее със закрит плувен басейн, който преди два дни се изпълни с много настроение и спортен ентусиазъм. Наградите за победителите са осигурени от плувен клуб „Инвиктус“ – град Плевен. Плувците получиха своите награди от Иван Летов, Василики Кадоглу и Симеон Янев, треньори по плуване.
Последното събитие от Климентови дни 2022 година бе състезанието „Ние обичаме България“, организирано за ученици от седми клас. Наградите са осигурени от СУ „Св. Климент Охридски“ и бяха връчени от директора Иванка Цекова.

Утре, 24.11.от 12:30 часа ще бъде официалното тържество по случай Патронния празник на Горната гимназия.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button