Кметът на община Троян е на работно посещение в Германия

Кметът на община Троян Донка Михайлова е на работно посещение в град Майнц, Германия по покана на изпълнителния директор на немския холдинг Mainzer Stadtwerken Даниел Гар. Тя там е заедно с председателя на Националното сдружение на общините и кмет на Велико Търново Даниел Панов, зам.-председателя и кмет на Димитровград Иво Димов, изпълнителния директор на сдружението Силвия Георгиева и колеги кметове от цяла България

Причината за това посещение е кмета община Стамболийски, който пише : „Аз като член на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България съдействах да се осъществи контактът с г-н Гар, защото с него сме в партньорски отношения във връзка с желанието на ръководения от него холдинг за изграждане на фотоволтаичен парк за около 15 милиона евро на територията на нашата община“, коментира кметът Мараджиев.

Посещението на българската делегация е започнало със среща с генералния консул на България във Франкфурт г-н Неделчо Михайлов.

Следващите работни срещи са се състояли днес в сградата на Mainzer Stadtwerken – общинско дружество, което отговаря за предоставянето на електрозахранване, газоснабдяване, водоснабдяване, улично осветление, обществен транспорт, производство на ел. енергия, включително от възобновяеми източници, извозване и преработка на отпадъци и други услуги на територията на общината.

Град Майнц е известен с това, че тук е създадена ваксината „Пфайзер“ срещу Ковид-19 и след това фирмата производител плаща данък на общината един милиард евро, като това е добър пример за децентрализация.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button