Кой лъже, инж.Гечев? Вие или жителите на махала „Селище“ в Белиш

Кой лъже, г-н Тонимир Гечев  – Управител на ВиК „Стенето“ Троян или  жителите на от махала „Селище“ на Белиш.

Мартина Томова – Тотева, наш представител,  изпрати жалба до всички институции в България от името на жителите на махалата и приложи документ с нашите подписи (83 човека), че проблемът с водата  е вече нетърпим.

В отговора  си до Омбудсмана на Република България проф. д-р Диана Ковачева, инж. Гечев се твърди, че тя (Мартина) изнася невярна информация. Нямало проблеми с водоснабдяването. Само имало проблем месец октомври 2022 г, когато водата е спирана в събота и пускана в неделя.

Да, ама НЕ!
В отговора само едно е истина:
– Подменена е водопроводната мрежа през 2017-2019 год.
Явно трябва да опресним паметта на инж. Гечев за режимите през летните месеци през годините. В публикуваните статии от минали години, Вие, читателите, сами ще се уверите (по-долу).

Аз живея вече 11 години ( другите са кореняци и споделят, че този проблем е от 30-на години)  и постоянно тръпнем с близките ми,  че водата ще спре или ще стоим на тъмно. Всяка година в махалата по един месец сме на воден режим, защото няма дъждове, зимата не е зима. Няма сняг. Горите се изсичат поголовно….
Явно някой  е забравил, но документите ще докажат, че инж. Гечев се опитва да избяга от отговорност. Тук не иде реч за водомайстора, Креклешки,  който е перфектен и е страхотен човек.

Нали знаете, че рибата замирисва от главата?

Та в случая главата е инж. Гечев, който тъпо, но упорито отказва да съдейства, ние, жителите на махала Селище да бъдем свързани с водопровода на Троян по неясни за нас причини. А с всеки изминал ден положението се влошава.

Подобен аналог имаше и с доставчика на електричество-  ЕРМ Запад (преди години ЧЕЗ). Пак писахме  жалби. Отговорите бяха едни и същи – няма проблем и това не отговаря на истината и т.н. Наложи се да пишем колко  пъти спира тока и да изпращаме информация. Имахме рекорд – за един месец нямахме ток 365 пъти. Благодарение на много жалби от наша страна и на Общинското ръководство  се пооправи този проблем. Сега спира за секунди, но имаме електрозахранване.

Белиш е на 3,5 км от Троян и съществува от   416 години (общинския град е на 155 години). В миналото  селото  е играло важна роля за града. През Априлското въстание белишчанин е изработвал сабите. Всеки втори или трети  троянец има белишки корени. Сега в селото работят много троянци по дървообработващите фирми. В Белиш има млади семейства и децата са вече 10-на.  Туристопотокът нарасна, интерес към закупуване на имоти – също. Но при тези условия на живот едва ли ще е за дълго радостта ни.

Много е лесно да се говори, че ние,  белишчани,  лъжем.  Защото този, който има постоянно вода, ток,  транспорт –  не може да ни разбере. На чужд гръб и 100 тояги са малко.

Другият въпрос, който буди недоумение е защо няма фактурирана вода от 2009 до 2022 г? Като на нас ни се фактурира вода всеки месец и ние си плащаме редовно.
Инж. Гечев, когато ми споделяха жители на други населени места на територията на Община Троян, че нямат вода, а Вие  сте твърдели точно обратното  –  не вярвах много. Но сега се убедих, че Вие наистина бягате от отговорност и не смеете да признаете истината, което е жалко за управленец на общинско предприятие, което има претенции да е печелившо.  И какво като има печалба. Нас какво ни топли това?

Убедена съм, че като се видим ще започнете да ми обяснявате колко не съм права. Да, но в случая,  ние, жителите на махалата в Белиш,  няма да се оставим да живеем в страх, че водата или токът  ще спре и няма с какво да идем на работа.

Защото и ние сме хора, имаме деца, внуци…

И ние искаме да живеем нормално, доколкото ни позволява действителността.

Кой лъже, инж.Гечев? Вие или жителите на махала "Селище" в Белиш

Писмо – отговор от инж.Гечев

Отговорът на Омбудсмана

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button