Мъжкият отбор на „Троян Волей“ потегли мощно в новия сезон

Победи "Олимпиец" Плевен у дома

Мъжкият отбор на „Троян Волей“, водени от Анатоли Пенев мъжки състав стартира по възможно най-убедителния начин – с чист успех. Тимът ни се наложи над „Олимпиец“ Плевен с 3:0 гейма. (25:23, 25:17, 25:18) в среща от първия кръг на А НВГ.
Отборът ни стартира плахо и натрупа пасив от 5 точки при 5:10. Постепенно троянският тим се съвзе и дори успя да изравни резултата при 13-а точка. „Троян Волей“ съумя да поведе за 17:15, но тогава именно напрежението се стовари на раменете на троянци и те допуснаха изоставане от 19:21. Тогава обаче се появи в пълен блясък тя – Публиката!
Под нестихващите аплодисменти „Троян Волей“ изравни, а след това и затвори частта в своя полза – 25:23!
Във втория гейм нашите момчета стартираха чувствително по-добре и имаха аванс за 11:8. Впоследствие на начален удар застана Васил Найденов, който отказа всякаква съпротива на плевенчани. Нашият център затрудни посрещането на гостуването, а с двата си аса успя да поведе „Троян Волей“ към успеха и във втория гейм – 19:12 и крайното 25:17.
Третата част беше белязана от редица промени, но едно остана същото – победният завършек. Противникът ни се държеше плътно до нас до 8:8, когато блокада на Васил Найденов и две директни точки от начален удар на Борис Самичков увеличиха дистанцията на 5 пункта – 13:8. Посъбрали самочувствие, троянци нямаха проблеми да стигнат до чистата победа за 25:18.
Срещата беше и своеобразно представяне на троянския нов талисман. Той зарадва десетки деца, които се наслаждаваха на волейболната атмосфера в спортна зала „Чавдар“.
Ръководството на „Троян Волей“ изказва своите благодарности към емоционалната, незаменима и сърцата подкрепа, която получи по трибуните!
Следващата събота, 12-и ноември, е вторият сблъсък за мъжете на „Троян Волей“ през сезона. Отново в спортна зала „Чавдар“ – противник ще бъде съставът на „Осъм“ Ловеч. Началният час на срещата е 16:00.
Вярваме, че най-доброто тепърва предстои!
Очакваме Ви! Вашите аплодисменти са нашия най-голям стимул! ❤

Автор:
"Троян Волей"

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button