Мира разплака политическия елит на Италия в театър Манцони – Монца

Мира Попова известна oще като МIRAIN участва в в събитие организирано от BPW Italia – женска асоциация, която има представители в международни организации като ЮНЕСКО, УНИЦЕФ и ФАО, и е със статут в Съвета на Европа, разказват родителите на троянския славей.

Вниманието беше насочена към тема за която се говори твърде малко. Деца на убити и малтретирани майки, като чрез музиката да се даде глас, за да се “ разбие стената на мълчанието“. На събитието присъстваха представили на политическия елит на Италия, кмета на област Ломбардия, бившия министър председател Берлускони и журналисти от различни медии. MIRAIN пя заедно с известни италиански изпълнители Pierdavide Carone, Giacomo Eva и Gionnyscandal. Интервю беше взето от MIRAIN и излъчено по UNICA TV Italia.
MIRAIN участва с 2 песни, като на сцената изпълни първата си авторска песен – “ Never Let Them Take You Down“ , а втората изпя в памет а Махса Амини.

Тя разплака италианската публика с емоционалните си изпълнения. Предстои излизането на втората написана от нея песен. Усилено работи в музикалното студио на Дарияна Куманова и твори. Предстои и участие на коледен концерт на “Studio 20“ в Милано. С нейната творческа кариера се е заела Дарияна Куманова – мениджър и ментор. Именно тя организира участието на MIRAIN в престижното събитие.

Мира  от Троян, област Ловеч  и Дарияна Куманова се срещат на музикален кастинг и тогава уникалните гласови данни на момичето от Троян правят впечатление на вокалния педагог.

Впоследствие Мира печели Гран При на авторитетния конкурс „Арт Мюзик Фестивал 2019“ в Милано и още там се заражда идеята да се композира специална песен за нестандартния глас на младата изпълнителка. Интересен факт е, че Мира е на 14 години, също като създателката на българското знаме.

Четиринадесетгодишната Мира Попова направи своя дебют – първи самостоятелен концерт.

Девойката събра пълна зала почитатели на музиката й в Народно читалище „Наука -1870“ в Троян. Мира доказа, че може да прокарва пътища. Музиката е само част от живота й, но е най-космополитния начин да докажеш, че животът е диалог

Източник
Дарияна Куманова

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button