“Началото на новия живот!” на Михаела

“Началото на новия живот!” –  тези думи те разтърсват из основи, дава ти поводи за размисъл колко ценен всъщност е живота, как се дава втори шанс и този шанс е не само важен за теб, а и за твоите близки, които толкова много те обичат!“, това е написано във Фейсбук за Михаела Трифонова от Троян, която е в Русия да се лекува от множествена склероза.

Днес, 01.11.2022г. след редицата процедури, които са били доста тежки – днес  върнаха собствените стволови клетки на Мишето. Това е написала самата тя и е изпратила снимки. Както винаги усмихната и с щастливи очи. А от това по радостно няма. И  това е нейния втори рожден ден.

Наистина тази новина те разтърсва накъде дълбоко , в теб, някъде отляво. И сълзите сами тръгват, защото знаеш, че един млад човек е спасен. Една майчица ще прегърне детето си. Един съпруг е щастлив. А за родителите й…няма по-голямо щастие.

На 01.08.2022г., се запознах за пръв път с Мишето. Тази среща ми даде толкова сила и положителна енергия, че сякаш мина ток през тялото ми. Накара ме да осъзная, че животът е пълен с препятствия – малки или големи, и трябва да съумяваме да ги прескачаме. Да продължаваме напред, без да се обръщаме назад!

На този ден троянци подадоха ръка за нея и се събраха необходимите средства за лечението и за пътните.  Малки и големи се притекоха на призива за помощта.

Голям брой местни занаятчии представях изделия от стъкло, керамика, дърво и други.
Троянските майстори, които бяха оставили свои произведения на базара бяха: Неда Личева, Мариана Личева, Румен Георгиев, Данчо Петров, Мила Воденичарова, Надежда Христова, Милена Хитрова, Цвета Михайлова, Бригита Димитрова, Мария Радоева-Иванова, Стефани Лалева, Габриела Костова, Цветомир Петков- Vezba.bg, Радилина ЕООД, Милица Краева, Илиев ООД, Гръм 7 ЕООД, Илиян Георгиев, Ина Шойлекова. Сладкарката Елица Досева бе измайсторила две торти, които бяха изкупени най-бързо.
Дарените суми от различните инициативи бяха събирани в две големи благотворителни кутии. След приключване на базара организаторите отчетоха, че са събрани 5576 лв, които ще бъдат внесени по сметката на Михаела.

Проведоха се редица спортни събития в името на тази кауза.
Това бе събитие, което се обединява в каузата на Мишето в борбата и с множествената склероза.

Дойде мига, когато Михаела и Филип заминаха за Москва и днес долетя радостната вест…

Коя е тя?
Михаела Трифонова (Мишето), майка на двегодишно момиченце от Орешак, община Троян, фотографка.
Тя  мечтае и иска да продължи с пълни сили своя родителски, личен и професионален път, но бе изправена пред тежка битка с множествената склероза – прогресивно автоимунно заболяване, което затруднява и блокира най-елементарните движения на тялото и води до инвалидност.

Сега вече вярваме, че още едно семейство ще е щастливо напълно.

Снимките са на Михаела

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button