Наградиха участниците от състезанието по английски език „Многознайко“

Наградиха участниците от СУ“Св. Климент Охридски“ Троян  в есенния кръг на ученическото състезание по английски език „Многознайко“ на 11.11.2022 г. Те  получиха своите медали и грамоти.

На първо място се класираха: Кристиан Василев, Никола Чолаков, Божидар Димитров, Цветомира Петрова и Рая Стефанова.

Сребърен медал получиха: Елеонора Павлова, Христо Тодоров, Лъчезар Кънев, Ния Босева, Бояна Михова, Габриела Тодорова и Ана Мария Петрова.

На трето място се класираха: Християна Мошекова, Алехандра-Стейси Минкова, Тодор Марешки, Габриела Нитова, Виктория Рашкова, Илиян Касъров, Аслъ Караали, Петя Краевска, Сава Пейковски , Йоана Терзиева.

Състезанията на „Многознайко” имат за цел да стимулират логическото мислене, въображението и паметта на учениците и децата; да възпитат у тях чувство на надпревара за знания и постигане на успехи. Те са предназначени за децата от 1 – 4 група в детската градина, подготвителните групи и учениците от 1-7 клас в училищата.

Състезанията се провеждат под формата на тест с избираеми и свободни отговори.
„Млад математик“- есенен, зимен, пролетен кръг + финален за купата на Многознайко.
„Млад родолюбец“ – есенен кръг
„Млад художник“ – есенен, зимен, пролетен кръг
„Родна реч“ – есенен, зимен, пролетен кръг + финален за купата на Многознайко.
„Аз зная английски“ – есенен, зимен, пролетен кръг + финален за купата на Многознайко.
Състезанията „Млад математик”, „Родна реч” и „Аз зная английски” се провеждат в три кръга + финален кръг, в който голямата награда е купата на Многознайко.
Купата на Многознайко във финалните кръгове получава ученикът от всеки випуск, който на теста е получил най-много точки за най-малко време. При случай на двама участници с еднакво време, купа получават и двамата.​ Участниците, които имат точки за първо място, но са след участника с най-добро време, получават златен медал.
Във всички кръгове учениците получават медали и грамоти – за първо място – златен медал, за второ – сребърен медал, а за трето – бронзов.

Минималният брой участници във всяко състезание е минимум 15 ученици от училище (не от клас) .

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button