Нова придобивка за жителите на Голяма Желязна

Здравната служба е в обновена сграда

Нова придобивка зарадва желязвенци днес. С водосвет, извършен от ставрофорен свещеноиконом Марин Божков и официална церемония отвори врати новата сграда на Здравната служба в Голяма Желязна.   Здравната служба се помещава вече в  ремонтираната къща на д-р Симеон Стафунски, живял и починал в Германия. Красивата и просторна сграда е дарение от видния  желязвенец.  Домакини на тази обновена сграда са д-р Нели Стоянова и  медицинския фелдшер Росица Тодорова.

Нова придобивка за жителите на Голяма Желязна
Сградата преди

Основният ремонт на къщата е финансиран от Община Троян, оборудването е дарено от нов за селото инвеститор – Росица Мутафчийска, на  която  й бе връчена благодарствена грамота.

На тържествената церемония  по освещаването присъстваха Донка Михайлова – кмет на Община Троян Донка Михайлова, Розалина Русенова – зам.-кмет, кметът на селото Виолета Стоянова, дарителката Росица Мутафчуйска и много жители.

Нова придобивка за жителите на Голяма Желязна
Донка Михайлова връчва благодарствена грамота на Росица Мутафчийска

„Това беше най-очакваната инвестиция от селото и мой ангажимент към хората. Честито на и на желязвенци“, каза Михайлова  в поздрава си, която им пожела  новата сграда да се ползва основно за профилактика.

През 2021 г. Община Троян е направила ремонти на здравните служби в Дълбок Дол, Калейца, Бели Осъм, Балканец и Орешак, включващи подмяна на дограми, боядисване, ремонт на водопроводи и др., сподели Донка Михайлова – кмет на община Троян

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button