Ще се извини ли г-н Мариян Данчев

Ще се извини ли независимият общински съветник  Мариян Данчев след изказаното мнение  по време на редовната сесия на Общински съвет Троян, че   Общинското предприятие „Хемус ресурс – Троян и Априлци“ ООД не работи ефективно, „основни машини“ липсват и др.

Ще се извини ли г-н Мариян Данчев
Това е едната машина, за която Данчев твърди, че липсва. Другата е баалиращата за картони

Ето и историята:

Мариян Данчев направи  това изказване по точка 3, а именно: „Даване на съгласие и упълномощаване Кмета на община Троян да сключи договор с организация по оползотворяване, съгласно чл. 20, ал. 1, т. 1 от Закона за управление на отпадъците, за разделно събиране на битови отпадъци на територията на община Троян“   може да чуете във видеото от 27 минута

Това разбуни духовете. Изказаха се  Даниел Сираков (ВМРО), Ангел Балев (Глас Народен), инж. Васил Гадевски (БСП), Минко Акимов (ГЕРБ), Николай Тодоров (Глас Народен), които  не подкрепиха казаното от г-н Данчев. Напротив дадоха много добра оценка за работата.

Кметът на община Троян Донка Михайлова каза, че според него (Данчев) има извършена кражба. Посъветва го да подаде иск в прокуратурата, но да се докаже истината. Тя също отговори и поясни защо не се балират всички отпадъци.

Г-жа Бистра Чолакова -ръководител на проекта отговори, че това е  невярна информация.  Сподели, че в сряда, 23.11.2022 г. е извършена проверка от Управляващия орган на проекта и не са констатирани  нарушения.

Общинските съветници бяха поканени в понеделник да направят посещение в предприятието и да се запознаят с дейността му. Вчера, понеделник, 28.11 са се отзовали само Мариян Данчев и инж. Владимир Хаджийски(БСП).  Те са били в компанията на домакините  – зам.-кмет и ръководител на проекта Бистра Чолакова и инж. Николай Хитров.

В края на дебата по тази точка г-н Данчев  сподели пред камерите и колегите си – общински съветници, че ще се извини публично за думите си, ако изнесената от него информация не е вярна.

Направихме изненадващо посещение в Общинското предприятие „Хемус ресурс – Троян и Априлци“ ООД, находящо се в  близост до Калейца. Там помолихме Пламен Бойновски – управител на предприятието да отговори на нашите въпроси, възникнали след сесията.

По думите на Бойновски, г-н Данчев е отрекъл да споменава на сесията, че липсват основни машини (видеото доказва точно обратното).

Чуйте интервюто и изгледайте филма(най-горе) как протича производствения процес, колко време трябва да „отлежава“ суровината за компоса, защо не се балират повечето отпадъци, а само хартията и др.

Ще се извини ли г-н Мариян Данчев

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button