Служителите на РУ на МВР Троян почетоха паметта на младши инспектор Петър Бъчваров

Служителите на Районно управление (РУ) на МВР Троян, днес, точно в 12 часа почетоха с едноминутно мълчание и вой на полицейски сирени, паметта на полицай Петър Бъчваров от Гранично полицейско управление –Елхово към Регионална дирекция „Гранична полиция“.
Така те изразиха своята почит към колегата, който загина при изпълнение на служебния си дълг и съпричастност към мъката на близките му

Служителите на РУ на МВР Троян почетоха паметта на младши инспектор Петър Бъчваров
Ловеч

В същия час свириха сирените във всички градове на България в паметта на младши инспектор Петър Бъчваров
Поклон пред паметта му!

Убитият граничен полицай младши инспектор Петър Бъчваров ще бъде награден посмъртно в Почетен знак на МВР, съобщават оттам.

Той загина снощи, след като беше прострелян, докато изпълнява задълженията си по охрана на границата ни с Турция в района на село Голям Дервент.

Петър Димитров Бъчваров е роден на 3 октомври 1990 г. в Ямбол. Средното си образование завършва в Елхово през 2009 г., продължава образованието си в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.
Младши инспектор Бъчваров е постъпил на работа в системата на МВР през декември 2013 година. Преминал е през длъжностите полицай и старши полицай в група „Охрана на държавната граница“ към Гранично полицейско управление –Елхово към Регионална дирекция „Гранична полиция“.

„Снощи в 5 часа са били заедно и си бил купил кола.“ Вечерта  е трябвало да се почерпи с приятели, “ но отиде на смяна и не се върна“ , споделя негова близка.

Поклон пред паметта му!

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button