„Троян Волей“ продължава победния си ход

„Троян Волей“ победи „Тетевен Волей“ като гости и остават без загуба, съобщават от Волейболния клуб.
Мъжкият ни състав продължава да доказва своята доминация в групата си в А НВГ. Поредната ни „жертва“ беше „Тетевен Волей“, който като домакин отстъпи на „Троян Волей“ с 1:3 гейма в среща от четвъртия кръг на първенството.
Срещата беше равностойна до 8-а точка в първия гейм, когато Павел Димитров направи два аса, а серия от 6:0 даде тласък за успехите на троянския тим, който поведе с 14:7. До края на първата част разликата майсторски се увеличаваше за 19:10, а стигна дори и до двуцифрена такава за окончателното 25:15.
Подкрепени от своята публика – домакините успяха да изравнят във втората част. Още след 7:7 „Тетевен Волей“ показа отборна игра и спечели втория гейм със 17:25.
И точно тогава троянци показаха своя шампионски манталитет. Вместо да бъдат стъписани – водените от Анатоли Пенев наши волейболисти показаха най-доброто от себе си. И, естествено, бързо отказаха противника си в третата част. Започна се с 3:0, продължи се с 8:1, а капитанът на мъжкия ни тим – Младен Горалов, даде ясен знак, че третият гейм е приключил. Центърът на тима ни направи блокада, която дълго време ще отеква в съзнанието на тетевенци при 11:4. Набрали скорост – нашите момчета бързо поведоха с 2:1 след 25:14.
Освиркванията от публиката на домакините и провокациите не смутиха нашите волейболисти. Напротив – накараха ги да докажат на полето своето надмощие: по възможно най-добрия начин. В четвъртия гейм момчетата, които поставиха основите на волейбола в Троян, бяха в основата на успеха. Асове на Стефан Пачков и Васил Найденов, както и блокада и атака от близнаците в тима ни – Борис и Павел Самичкови, смълчаха спортна зала „Георги Бенковски“.
Майсторството на Андрей Николов беше последната капка, която сложи окончателния край на надеждите на „Тетевен Волей“ за нещо повече от… достойна загуба. Либерото ни направи фамозно спасяване с крак, а впоследствие тимът ни спечели и точката в своя полза.
25:19 и 3:1 гейма за „Троян Волей“ означаваше само едно – поредната стъпка към плейофите е направена с финес и увереност!
В следващия кръг, който е насрочен за 3-и декември (събота) съперник ще бъде „Локомотив“ Червен бряг. Двубоят е с начален час 16:00 и ще се изиграе в спортна зала „Чавдар“.

Източник
"Троян Волей"

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button