Училищен семинар за ментори по статистика

Училищен семинар за ментори по статистика се проведе в Средно училище „Васил Левски“ Троян.
Ангелина Иванова, учител по български език и литература и многогодишен ментор на отбори за Европейската олимпиада по статистика, представи на свои колеги конкурсите по статистика, организирани от Националния статистически институт.
Г-жа Иванова взе участие в обучението за ментори в Европейската олимпиада по статистика, която се проведе във Велико Търново преди няколко седмици. Тя разказа на своите колеги за наученото, обясни какъв е регламентът на двете състезания, какви са възможностите за подготовка. Предложи повече учители в училище да станат ментори на отбори.
Това е Шестата европейска олимпиада по статистика, като нашето училище е пропуснало да участва само в първото издание на престижното състезание. Винаги са постигани високи резултати, абитуриентите участници са получавали право на обучение във висши учебни заведения без приемен изпит.
Специален акцент беше поставен и върху интересния Конкурс за статистически плакат, който се провежда на всеки две години. В този конкурс училището също има високи постижения, като два пъти училищни отбори са стигали до престижното второ място.
Клуб „Медии“
СУ „Васил Левски“ –Троян

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button