Задържаха подпийнал шофьор в Троян

Иззеха от магазини стоки имитиращи известни марки в Троян

Задържаха 65-годишен мъж  за срок до 24 часа в Районно управление (РУ) Троян, след като на 14 ноември около 22.00 ч. при управление на лек автомобил в Троян е спрян за полицейска проверка и с помощта на техническо устройство е установено, че шофира след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1.47 промила. По случая е образувано бързо производство и РУ Троян продължава работа.

При специализирана операция в Троян са иззети над 350 артикула /анцузи, обувки, тениски, блузи, шапки, суитчъри, долнища и др./, носещи логото на световни спортни марки, които се използват без съгласието на притежателя на изключителното право. Полицейската операция е проведена на 14 ноември, с участието на служители от РУ Троян и сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД МВР-Ловеч. В рамките на предприетите действия е извършена проверка на два търговски обекта в града, като полицаите са иззели 75 артикула от единия магазин и 285 стоки имитиращи известни марки от другия магазин, научаваме от ОД МВР Ловеч.
По случая в РУ Троян са образувани 2 досъдебни производства за престъпление по чл.172б, ал.1 от НК, а артикулите имитиращи световни марки дрехи и обувки са иззети по съответния ред.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button