26-годишна е задържана заради наркотици в Орешак

От РД ПБЗН-Ловеч напомнят, че с настъпването на коледните и новогодишни празници се повишава риска от пожари

26-годишна, криминално проявена е задържана за срок до 24 часа в РУ Троян, след като на 22 декември в с. Орешак, при управление на лек автомобил е спряна за полицейска проверка и е установено, че държи наркотични вещества. В хода на проверката и последвалите процесуално-следствени действия, в дамската чанта на жената и в превозното средство са открити: бурканче със суха, зелена тревиста маса – с бруто тегло 1,5 гр., която след изследване с полеви тест е реагирала на канабис, две хартиени пакетчета сгънати по специфичен начин съдържащи бяло кристалообразно вещество, с общо тегло 1 гр., което при изследване с полеви тест е реагирало на метамфетамин и саморъчно свита цигара с канабис, с общо тегло 1,5 гр.
По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава, съобщават от ОД на МВР Ловеч.

От РД ПБЗН-Ловеч напомнят, че с настъпването на коледните и новогодишни празници се повишава риска от пожари, както на обществени места, така и в дома. Предпоставки за това са използването на различни видове коледни украси, бенгалски огън, фойерверки, сценични и пиротехнически изделия, работещи и оставени без надзор отоплителни и електрически уреди и други. За да не бъде помрачено празничното настроение, експертите препоръчват следването на няколко прости правила. Не бива да се използват свещи и бенгалски огън за украса на коледните дръвчета. Светещите коледни лампички не трябва да се оставят без надзор. Добре е да проверим изправността на електрическите и другите отоплителни уреди, които използваме ежедневно в бита си. Не бива да разрешаваме деца да употребяват пиратки, римски свещи, ракети и други пиротехнически изделия.

Когато палим свещ в църквата трябва да пазим освен себе си и околните хора – косите  и облеклото им. Ако сме решили да празнуваме извън дома си или сме на обществено място /търговски център, кино, театър и др./ трябва да обърнем внимание на евакуационните пътища и разположението на уредите за първоначално пожарогасене. В случай на задимяване и пожар на обществено място не бива да изпадаме в паника, а да се насочим към най – близкия изход. Не бива да се блъскаме в хората около нас или да викаме. Необходимо е да помогнем на децата, на възрастните хора и на хората в неравностойно положение. При силно задимяване, по възможност трябва да използваме намокрен с вода текстилен материал пред носа и устата си и да дишаме през него. Придвижването трябва да става в приведено положение – близо до пода, защото въздухът там не е толкова замърсен. При първа възможност съобщете на телефон 112 – дежурният оператор може да Ви зададе уточняващи въпроси, както и ценни указания.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button