Даниел Сираков е избран за председател на ВМРО Троян

Даниел Сираков  е отново избран за  председател на новото ръководство на  ВМРО  Троян след провеждане на  IV отчетно-изборна конференция на троянските войводи,  която се проведе на 17.12.2022 г в салона на Община Троян, съобщават от партийната централа.

Отчет на изминалия период 2019 – 2022 година направи инж. Тихомир Лилов.  От името на групата Общински съветници в Общински съвет Троян докладва Даниел Сираков. Избрано бе ново ръководство на Общински комитет на ВМРО Троян. За Председател на Общински комитет Троян, конференцията избра Даниел Сираков. Конференцията утвърди ръководство в състав – инж.Боян Владовски и адв. Станислав Стефанов – зам.-председатели; инж.Тихомир Лилов – секретар; Калина Калинска – касиер.; Членове на Общински комитет – Тодор Иванов, Дочо Сираков, Ерик Маринов и Иван Спахийски. За председател на Областен комитет Ловеч, на предстоящата Областна конференция бе предложен Бойко Пъдарски.

Даниел Сираков е роден през 1955 г. в Троян, завършил е НГ по полиграфия и фотография „Юлиус Фучик” в София и на 23 години става управител на троянската печатница „Троян прес”. В момента е общински съветник и председател на комисията “Туризъм и околна среда”. Бизнесът му е свързан с туризма – има къща за гости и конна база. Един от учредителите на Сдружението по туризъм в Троян и създател на вече традиционния Празник на билките, планината и туризма. Автор на „Приключение в планината Троянския сървайвър”
Днес е  служебен областен председател на ВМРО.

По информация на ВМРО  Троян

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button