Деца от НУ „Христо Ботев“ и ОУ „Иван Хаджийски“ полазиха Кмета на Община Троян на Игнажден

Деца от НУ „Христо Ботев“ и ОУ „Иван Хаджийски“ гостуваха днес, Игнажден, на Кмета на Община Троян – г-жа Донка Михайлова.Деца от НУ „Христо Ботев“ и ОУ „Иван Хаджийски“ полазиха Кмета на Община Троян на Игнажден

Преоблечени като елфи и принцеси, възпитаниците на НУ „Христо Ботев“ влязоха в сградата на Общинска администрация с празнични песни и стихчета и нарекоха за здраве, късмет и берекет.
Те бяха посрещнати от кмета – г-жа Михайлова, Зам. кмета – г-жа Русенова и Секретаря на Общината – г-жа Калчева, които бяха подготвили пита, както традицията повелява и сладка почерпка за всяко дете. Учениците бяха придружени от техните учители Илина Рогашка, Диляна Вачкова и Даниела Вълкова.
Спазвайки традицията на този ден, гостите донесоха коледни символи, лично изработени от тях, с пожелания към кмета и екипа му за весели празници и по-успешна нова година.Деца от НУ „Христо Ботев“ и ОУ „Иван Хаджийски“ полазиха Кмета на Община Троян на Игнажден
От ОУ „Иван Хаджийски“ отговорната задача да орисат годината на Община Троян поеха 6-годишните възпитаници от предучилищната група, две ученички от 4-ти клас и техните педагози – Паула Илиева и Николай Цочев. Децата бяха подготвили кратка програма и възпроизведоха обичаите от този ден. Те също опитаха от топлата пита и сладката почерпка, която г-жа Михайлова беше подготвила за тях.
Най-интересно беше, че малчуганите се надпреварваха да седнат и да се снимат на кметския стол.

Учениците от ОУ „Иван Хаджийски“ полазиха за добро и подариха картичка на служителите от отдел „Култура, образование и младежки дейности“ за Игнажден.


Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button