Два леки пътни инцидента са станали през вчерашния ден в Троян

Два пътни инцидента  са случили на 13.12.2022 г. в Троян, съобщават от Областна дирекция на МВР Ловеч.
Първият  е станал в 15.30ч. на ул. «Ген. Карцов»., 22-годишен при управление на лек автомобил не е спазил достатъчно разстояние от движещия се пред него друг лек автомобил и го е блъснал в задната част. При инцидента са нанесени материални щети. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни, но при тестване с техническо средство за наркотици, пробата на 22-годишния водач е била положителна за амфетамин. По случая е образувано досъдебно производство, а водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян.
Другият е свързан  с неправилно пресичане на пътното платно. Около 17.30 ч. на ул. «Опълченска» в града, 65-годишен при управление на лек автомобил е блъснал 54-годишна пешеходка, която е пресичала пътното платно /не на пешеходна пътека/. Пострадалата е с охлузни рани, без опасност за живота. Прегледана е във ФСМП-Троян и е освободена. Пробите за алкохол на водача и пешеходката са отрицателни. Съставени са им актове за нарушение на Закон за  Движение на  Пътищата.

29-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян и срещу него е образувано бързо производство, след като е установено, че на 13 декември е проникнал в частен дом в село Добродан и е отнел електрическа машинка за подстригване и зарядно устройство към нея. Работа по случая продължават служителите на Районноъо управление на МВР (РУ) Троян.

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button