Коледните светлини в Троян ще грейнат на 6 декември

Коледните светлини  в Троян ще грейнат на Никулден, 6 декември. По същото време ще бъде открит и Коледния базар, който ще продължи до 31.12.2022 г.Коледните светлини в Троян ще грейнат на 6 декември

От  17.30 ч. ще чуем изпълнения на Представителен общински младежки духов оркестър с мажоретки, вокална група „Щурчета“.

Малко след това  децата ще посрещнат Дядо Коледа Пл. „Възраждане“  пред сградата на Община Троян.  За доброто настроение на празника на Свети Николай ще видим премиерния  спектакъл  „Между девет планини“  на Фолклорен ансамбъл „Пирин” в салона на НЧ „Наука-1870 г.“ – град Троян. Концертът е подарък от Община Троян и НЧ „Наука-1870 г.” – Троян за жителите и гостите на града по повод предстоящите Коледни и новогодишни празници.

Следвйки славната история на ансамбъла, младите творци са създали завладяваща феерия от музика, гласове и танци запазвайки стила на ансамбъла и непреходните ценности на българския фолклор. Поднесен на най-високо професионално ниво, „МЕЖДУ ДЕВЕТ ПЛАНИНИ“ няма да ви остави безучастни и ще остави траен спомен в любителите на фолклорното изкуство.

Фолклорен ансамбъл „ПИРИН” е един от най-известните и най-атрактивни професионални ансамбли, посланици на българското музикално-танцово фолклорно изкуство по целия свят.

Създаден в далечната 1954 година с цел издирване и съхраняване на едни от най-ярките автентични образци от българския музикален, танцов и песенен фолклор, сътворен от народния ни гений и тяхното творческо претворяване за голямата сцена с участието на съвременни творци – композитори, хореографи, диригенти, музиканти, певци, танцьори, поети и художници.

Творчески екип: Мирослав Димитров – Гл. художествен ръководител и хореограф , Латинка Костова – Диригент на хор, Валери Димчев – Диригент на оркестър

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button