Невероятно шоу и много емоция на Коледния баскетболен турнир в Троян

Невероятно шоу и висок адреналин  имаше на Коледния турнир, организиран от Баскетболен клуб “Чавдар” Троян който се проведе в Спортната зала в китното балканско градче.
Председателят на Клуба Петър Лалев представи всички момчета (и момичета) по възрасти, след което баскетболистите изиграха демонстративни игри помежду им.
В почивките се проведоха различни игри като баскетболни умения, на която победител стана Мартин Топалски на 10 г.  Мишо Кръстев спечели в турнира за стрелба от зоната за три точки.
Управителният съвет на клуба включи в игра и публиката, където деца отново взеха наградите.  А билетчето на Иван Пенков (9 клас и в отбора на U16) даде шанс той да се опита да спечели 100 лв, ако успее да вкара топката в коша от средата на терена , като имаше право на  три опита. За съжаление той не успя, но пък имаше специална награда за куража.
Адреналинът се увеличи след излизане на терена на Чичковците от „Дрийм Тийм“, които нямат загуба за 2 сезона, и мъжкия отбор на “Чавдар”, който е лидер във временното класиране в групата си.
Радослав Кочев и Цветослав Острев постоянно показваха страхотни баскетболни умения под коша, докато ветераните от “Дрийм тийм” с олимпийско спокойствие отиграваха акциите си и беше очевадно как се разбират само с един поглед в пасовете, в защита и др. Срещата завърши наравно, а зрителите постоянно ги аплодираха.Невероятно шоу и много емоция на Коледния баскетболен турнир в Троян

Г-н Лалев също обяви, че ще се проведе конкурс за създаване на химн на Баскетболен клуб “Чавдар”, като той ще бъде професионално изпипан и задължително ще се пее само от троянци.
В препълнената спортна зала гост бе и Кметът на Община Троян Донка Михайлова, която получи баскетболна топка с автографите на младите троянски баскетболисти. Тя бе трогната от жеста, благодари им и сподели, че Многофункционалната спортна зала ще бъде построена именно заради троянските деца, да има къде да спортуват и да прославят Троян.
Подарък имаше и инж.Петко Пенков, Председател на Общински съвет Троян– тениска на “Дрийм Тийм” с пожелание да се включи в отбора.
Благодарение на спонсорите – Община Троян, ЕООД Калинел, TSD, Балкантрейд, Астаком, Универсалстрой, Street chefs баскетболния клуб успява във всяко свое начинание. Ръководството на клуба им благодари от сърце. За красив финал на коледния баскетболен турнир бяха подаръците и вкусната торта за всяко играещо дете в клуба.
За родителите, които подкрепят треньорите и им помагат имаше по един календар.
Председателят на клуба пожела на всички  –  треньори, деца, родители, спонсори весели празници и  им пожела да бъдат здрави!

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button