През почивните дни е проведена специализирана операция в Троян

През почивните дни служители на ОД МВР-Ловеч, съвместно с представители на ДГС са извършили проверки на ЛРД на територията на областта, относно спазването на ЗОБВВПИ и ЗЛОД. В Тетевен са проверени 20 ловци от ловната дружина в с.Рибарица, в Троян са проверени общо 29 ловци от ЛРД в Шипково и Горно Трапе, в Ловеч е извършена проверка на ЛРД в Брестово, Къкприна, Хлевене и Абланица – общо 38 човека и в Ябланица са проверени общо 9 ловци от дружинката в с.Батулци. По време на инструктажите е акцентирано върху безопасното боравене с огнестрелното оръжие по време на лов и транспортирането му със заключващо устройство на спусковата скоба по време и след ловния излет. Нарушения не са констатирани. Всички участници в ловните излети са тествани с техническо средство за употреба на алкохол, като единствено пробата на 53-годишен мъж от ЛРД в с.Батулци е отчела 0.65 промила алкохол в издишания въздух. Носените от лицето боеприпаси и огнестрелно оръжие са иззети по съответния ред.

В седмицата от 9 до 16 декември на територията на община Троян е проведена специализирана операция насочена срещу битовата престъпност в малките населени места и подобряване на пътната обстановка в региона. Полицейските служители от РУ Троян са извършили проверка на 319 лица и 295 МПС, като за установени нарушения са съставили 10 акта и 104 глоби с фиш по ЗДвП, 22 акта по други закони и 3 лица са задържани.

На 16 декември служители на РУ Троян след проведени оперативно-издирвателни мероприятия са установили 60-годишен мъж от Априлци, който ден по-рано при управление на лек автомобил е избегнал полицейска проверка. Мъжът е криминално проявен и неправоспособен. Превозното средство е открито в имот в гр.Априлци, като при направената му проверка е констатирано, че е бракувано през лятото на тази година. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Троян.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button