Тази нощ се е споминал Еленко Начев

Тази нощ внезапно е починал след масивен инфаркт Еленко Начев –   бившият началник на Регионалното управление на образованието и съветник на служебния министър на  образованието и науката  проф. д-р Сашо Пенов, сподели Деян Стаматов и в социалната мрежа, цитирани от Троян експрес.

Преди да бъде назначен за началник на Регионалния инспекторат по образованието – Ловеч е бил дългогодишен преподавател по математика. Той тогава поема поста от Райко Райков, който се пенсионира в началото на този месец, пише в сайта на ЗЕТРА.
Еленко Начев е роден на 01 декември 1955 г. в Ловеч. Основно образование завършва в СОУ „Климент Охридски“ – Ловеч, тогава „Кърпачев“. Гимназиалната степен придобива в Национално-математическа гимназия в София. Там е съученик с редица авторитетни личности, заемащи висши държавни постове и до днес. Висше образование завършва във факултета по Математика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.
Професионалната си кариера Начев започва в Гимназията „Климент Охридски“ – Ловеч, като преподавател по математика, след това като зам.-директор и директор в СОУ „Тодор Кирков“ – Ловеч. Докато е заемал длъжността директор Еленко Начев е преподавал математика в тогавашното голямо ловешко училище Тодор Кирков, в което са се обучавали над 1300 деца.
В зората на демокрацията постъпва в Природо-математическата гимназия като заместник-директор и действащ учител, където практикува професията до 2006-та година. Тогава е командирован от Министерството на образованието и науката в столицата на Чехия – Прага, да обучава нашата общност по математика в българското училище там. От 2013 г. е началник отдел в Регионалния инспекторат по образованието – Ловеч. На 05 март т.г. поема длъжността началник със заповед на министъра и е на тази длъжност до 2020 г.Тази нощ се е споминал Еленко Начев

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button