Участие в практически семинар

Участие в практически семинар взеха  учители от СУ „Климент Охридски“ Троян взе по покана на СУ „Васил Левски“ , който се реализира в рамките на петото обучително събитие по проект „From Game to STEM“ по Програма Еразъм+. Събитието се проведе на 1 декември в Информационно-културния център. Целта на семинара беше обмяна на опит за прилагане на добри практики в преподаването и използването на ИКТ инструменти, кодиране и роботика в различни учебни часове.

Учителите от Климента представиха различни ИКТ инструменти, които са усвоили по време на обучителен курс в Europass Teacher Academy, Берлин, Германия, и тяхното приложение в ежедневната ни работа. „ICT as a tool for student-centered classroom“ е проект, финансиран по Програма Еразъм+.

Учителите, работещи по проекта, са: Емилия Пауникова, Наталия Йотова, Галя Шейретова, Богомил Николов и Маргарита Мехмедалиева. Основна част от обучението беше планиране и създаване на урок с използване на ИКТ инструменти. Част от работата изискваше използване на различни приложения за игровизация (gamification). В рамките на проекта са предвидени различни дейности за изпълнение на основните цели и задачи. До момента сме провели практикум и семинари, както и интерактивен урок „О – буква или цифра“ в 3. клас. Предстои провеждане на урок по английски език.

Емилия Пауникова

Автор:
Емилия Пауникова
Източник
http://www.svetikliment.com/

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button