Златни медали за “Винпром Троян” от Rakia&Spirits Fest Sofia

Златни медали за 12-годишната Троянска сливова Резерва и за Крушовата ракия Williams и сребърен медал за 18-годишната Троянска сливова Резерва получи “Винпром Троян”  по време  Rakia&Spirits Fest Sofia.Златни медали за “Винпром Троян” от Rakia&Spirits Fest Sofia

То се се състоя  на 3-4 декември 2022 в Националния Дворец на Културата,

Това е най-голямото изложение на българските производители и вносители на ракии и спиртни напитки. Преди събитието се проведе “Конкурс за най-добрите ракии и спиртни напитки на фестивала” организиран съвместно със Съюза на енолозите в България, като резултатите се обявиха на първия ден на фестивала. ВИНПРОМ – ТРОЯН заслужено бе отличен със два златни и един сребърен медал в категория „Плодови ракии“. Отличените със златен медал са 12 годишна Троянска сливова ракия Резерва и Крушова ракия Williams. Със сребърен медал бе отличена 18 годишна Троянска сливова ракия Резерва.

Кметът на Община Троян  Донка Михайлова поздрави управителя на фирмата постигнала тези отличия – “Винпром Троян”, част от най-големия производител на плодови дестилати в света.  Тя подари на  г-н Михаил Капоун икона на покровителката на Троян Света Петка с пожелание за нови успехи.

През 2018 г. фирмата зася 380 дка сливи и вече се радва на втора реколта, отбеляза Михайлова

“Винпром Троян” АД е национален лидер в производството на натурални плодови дестилати и ракии.

Сливовият дестилат заема над 90% от общото производство на фирмата, което включва още производство на кайсиев, ябълков, крушов и черешов дестилат.

От 2007 година “ВИНПРОМ – ТРОЯН” АД става част от чешкото акционерно дружество “РУДОЛФ ЙЕЛИНЕК”, което е най-големият производител на плодови дестилати в Европа.

Дружеството поддържа дълготрайни търговски взаимоотношения с чуждестранни партньори в Чехия, Германия, Швейцария, Австрия, Словакия, Хърватия и САЩ, за които ежегодно изнася своята продукция.

Плодовите дестилати на “ВИНПРОМ – ТРОЯН” АД притежават сертификат по KOSHER производство и са съобразени с еврейските традиции за храненето.

 

Източник
Винпром Троян

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button