33-годишен от Троян е задържан за побой и нападение над двама мъже

По първоначална информация, срещата между тримата мъже на 21 януари около 18.00 часа в  местността „Турлата“ на град Троян е била случайна и след употреба на значително количество алкохол. Между 33-годишния и двамата мъже на 25 и 22 години (единият е  Н. А., гражданин на Киргизстан, със статут „продължително пребиваващ“) е възникнал словесен  спор. Двамата пострадали мъже са откарани за преглед в болница, като единият е прегледан и освободен за домашно лечение, а по-младият е оставен за лечение, с опасност за живота. От мястото на инцидента са иззети множество веществени доказателства, за които предстои да бъдат назначени експертизи, се съобщава от Областната дирекция на МВР Ловеч.
Въз основа на събраните доказателства 33-годишният мъж е разпитан пред служебен защитник и привлечен в качеството му на обвиняем за извършено престъпление по чл.131а пр.2, връзка с чл.129 ал.1, връзка ал.2, връзка с чл.29 ал.1 буква „а“ и „б“ от НК.
Мъжът е задържан за срок от 72ч. с постановление на прокурор от Районна прокуратура (РП) – Ловеч, ТО – Троян и приведен в Следствен арест – град Ловеч, като прокуратурата ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Ловеч.

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button