Белодробна болница -Троян възстанови дейността на бронхологичния си кабинет

След прекъсване от две години поради пандемията от COVID-19 на 13 януари 2023 г. Бронхологичният кабинет в Белодробна болница – Троян, отвори врати с обновен екип, съобщиха от лечебното заведение. Високоспециализираната диагностика се осъществява от д-р Валери Андреев д.м. съвместно с добре обучени професионалисти от болницата. Д-р Андреев е главен асистент в УМБАЛ – Плевен, специалист е по бронхология, пневмология и фтизиатрия.

На събитие, организирано от Белодробна болница – Троян, на което присъстваха лекари-специалисти от двете троянски болници и общопрактикуващи лекари, д-р Андреев представи възможностите на бронхоскопската диагностика за откриване на белодробен рак и белодробни инфекции. Той сподели клинични случаи от дългогодишния си опит.

На срещата д-р Дудевска подчерта, че модерната видеобронхоскопска апаратура и отличният екип, с който разполага белодробната болница, дават възможност на пациентите от общините Троян, Априлци и Тетевен да бъдат диагностицирани и лекувани навреме.

Източник
https://sbalbb-troyan.com/

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button