Днешният 3 януари 2023г. е юбилеен за Детска градина „Синчец“ , град Троян

На 3 януари в далечната 1973г. отваря врати новопостроената детска градина, която по онова време е Детска градина №3, с директор Невена Пиронкова, а от 1994г. е преименувана на ДГ“Синчец“ Троян. В годините и превратностите на времето Детска градина „Синчец“ е била с различни структури и те са се променяли, както се е променял живота в града ни.
От тогава и до днес, вече 50 години детската градина пише своята история и изпълва със съдържание всеки ден от дейността си тук, на ул. „Тодор Петков“1,град Троян. Изминали са 50 години, в които градината е била дом за поколения деца, място от където са тръгнали много таланти, умове и личности. Център, в който са творени и реализирани различни педагогически практики, проекти и новости в предучилищното образование в нашия град, а някои от тях са били новости или дори единствени за област Ловеч. В своята 50-годишна история ДГ“Синчец“ се е превърнала в желано място за деца и родители, в център за развитие и реализиране на мотивирани учители, в емблема и разпознаваема брънка в образователната нишка на града ни.
В юбилейната за ДГ“Синчец“ 2023 година, ние работещите тук, ще отбележим този значим за нас юбилей с различни дейности и изяви, които ще посветим на изминалите години и ще начертаем нови пътища за напред. Тези дейности ще бъдат реализирани през месеците април и май, когато са най-светлите и значими пролетни празници и времето е подходящо за изяви на децата и участие на родителите.
Нека всички си пожелаем ДГ“Синчец“ Троян да продължава да бъде пълна с деца, да носи доверието и удовлетворението на семействата, да е център за новости и двигател в развитието на образователната дейност в нашия град.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button