Още една мечта предстои да бъде сбъдната в Троянско

Доближаваме се до постигането на още една мечта – изграждане на цялостен комплекс за възрастни хора в с. Добродан, включващ разнообразни и нужни за хората грижи, каза днес Кметът на община Троян Донка Михайлова  на полагането на  символичен старт на изграждането на разширението на Центъра за дементни в Добродан.  Договорът между Община Троян и фирма „Елит МХ“ гр. Ловеч с управител Христофор Христов за разширяване на Центъра за дементни в Добродан беше подписан на 20.12.2022г.Още една мечта предстои да бъде сбъдната в Троянско - 1

Предвидено е вътрешно преустройство, ремонт на покрива, подмяна дограма, топлоизолационни работи, изграждане на достъпна среда и обновяване на дворното пространство. Най-сложната част от строителството е укрепването на конструкцията на сградата. Срокът на изпълнение е 18 месеца.

Петнадесетте нови места са очаквани от много възрастни и от техните семейства. Това е една от най-търсените и дефицитни социални услуги в страната. Строителството включва конструктивно укрепване, вътрешно преустройство на сградата, нови инсталации, ремонт на покрива, подмяна дограма, енергоефективни работи, изграждане на достъпна среда и обновяване на дворното пространство. На първия етаж ще бъде обособено котелно и перално. На втория етаж на сградата ще бъдат изградени трапезария, дневна и стаи за потребители. Третият етаж предвижда дневна, кабинети и стаи за потребители.

Капацитетът на услугата е за 15 лица. Стойността на обекта е 1 041 050.72 лв, а срокът на изпълнение е 18 месеца.

Строителният надзор ще се упражнява от „ТРОЯ КОНСУЛТ“ ЕООД гр. Троян с управител инж. Дилян Енкин; авторският надзор ще се изпълнява от проектантско ателие „ТРОЯНАРХ“ ЕООД гр. Троян с управител арх. Пенко Терзиев.

„Успех на строителя „Елит МХ“ с управител Христофор Христов! Обеща ни, че ще построи обекта в по-кратък срок от предвидените 18-месеца.“, каза още Михайлова.Още една мечта предстои да бъде сбъдната в Троянско - 2

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button