Пътен инцидент в Троян

В 7:30 часа  на 13.01.2022 г.  пред бензиностанция „Лукойл“  (новият мост)  в Троян велосипедист се ударил в лек автомобил.

Пътниятн инцидент е станал  между 54- годишен велосипедист и лек автомобил, с водач 70-годишен мъж, като по първоначална информация е отнето предимството на моторното превозно средство.  В резултат на инцидента леко са пострадали двамата мъже, които са прегледани във ФСМП-Троян, съобщи говорителят на Областна дирекция на МВР Ловеч , Габриела Тодорова.

Пробите им за алкохол са отрицателни, на водачът на велосипеда е съставен акт по ЗДвП.

24-годишен от Троян е задържан за 24 часа в местното районно управление на МВР, след като на 15 януари около 20.30ч. при управление на лек автомобил в с.Орешак е спрян за полицейска проверка и пробата му за наркотични вещества, извършена с техническо средство, е отчела положителен резултат за употреба на метамфетамин. В колата е пътувал и друг 24-годишен троянчанин, като при направен му личен обиск е установено, че държи в дрехите си пакетче с 0.7 грама марихуана. Мъжът е задържан, а по случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Троян.

В седмицата от 06 до 13 януари на територията обслужвана от РУ Троян е проведена специализиана операция, като полицейските служители са извършили проверка на 215 лица и 205 МПС, съставили са 11 акта и 53 глоби с фиш по ЗДвП и 11 акта по други закони и са задържали 1 лице.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button