Пътен инцидент в Троян поради здравословни причини

Пътен инцидент е предизвикан от  възрастен водач по време на управление лек автомобил поради здравословни причини.  По време на ПТП-то,  изградената от плоскости табела, с обемни светещи букви „Троян„, с издигнати над нея три пилона със знамена (Северният вход на града)  е унищожена, а един от пилоните на знамената е счупен Водачът е не е пострадал. По случая е образувано досъдебно производство и се изясняват причините за пътното произшествие.

Този инцидент породи и много коментари в социалната мрежа Фейсбук заради видимостта на това кръстовище. Болшинството шофьори твърдят, че няма добра   видимост  от  табелата „Троян“.  Кметът Донка Михайлова  отговори на многобройните  , почти едни и същи мнения, , че ще се направи още един анализ и обследване и ако трябва ще се вземат мерки.

От Общинска администрация съобщиха, че  оглед тревогата на група граждани, относно видимостта на излизащите от кръстовището, Община Троян ще възложи изработването на нов проект за табела – достатъчно естетичен и пътно безопасен.

В периода от 30 декември 2022 год. до 06 януари 2023год. на територията на община Троян е проведена специализирана операция за противодействие на битовата престъпност и подобряване на пътната обстановка в региона, в хода на която служителите на Районно управление на МВР –  Троян (РУ) са извършили проверка на 205 лица и 195 МПС, като за установени нарушения са съставили 52 глоби с фиш и 7 акта по Закона за движение на пътищата (ЗДвП) и 10 акта по други закони, и са задържали 3 лица, съобщават  от Областна дирекция на МВР –  Ловеч.

Пожар унищожи две бунгала в Шипково

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button