През 2022 година пожарникарите от Троян са спасили 155 сгради

През 2022 година екипите на Районна служба за пожарна безопасност и защита на населението  в Троян и Априлци  са реагирали на над 280 броя произшествия, като пожари, пътнотранспортни произшествия, отстраняване на опасни предмети,
отводняване, оказване съдействие на спешна помощ.
Равносметката е следната: спасени са 155 сгради, 15 леки автомобила, 2 товарни автомобила, 935 дка. гора. Пострадал е един човек при инцидент с взрив.
Най-голям дял произшествия са в жилищните сгради и полските пожари, като основна причина е човешкия фактор и подценяване на обстановката. Като най-сложни, изискващи време и ресурс се определят горските пожари.
Всяко едно произшествие е уникално само по себе си. Работата в екип гарантира ефективни и ефикасни действия с възможно най-малко загуби. Основна задача на служителите от пожарната е спасяването на човешки живот и имуществото на хората.
Свършеното от екипите на пожарната няма мярка, но то може да бъде оценено от обществото в различни направления. Съвместната дейност с други организации е от особено значение за добра
координация и взаимодействие при конкретни ситуации.
Нека новата 2023 год бъде здрава, благосклонна и с повече късмет.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button