През декември театър „Нюанси“ бе гост на фестивал в София

През месец декември 2022 г.  театър „Нюанси“ бе гост на второто издание на Фестивала на авторския театър ФАТ в гр. София.
Фестивала се организира от Сдружение „Творци“ и Театър „Драмеди“ и се проведе в регионален център за съвременни изкуства „Топлоцентрала“. Целта на фестивала е, освен  да се популяризира авторския театър и компаниите, които го практикуват в България и по света, също така да свърже артистите по между им, да бъде предоставена среда за запознанства, развитие, изява и обмяна на опит. Тази година фестивалът бе домакин на множество различни театри и школи от България, както и Театър Пи от Македония. За участниците във фестивала, освен голям набор от разнообразни спектакли, бяха разработени и работилници от част от участниците. Работилниците предоставиха възможност на участниците да се запознаят с различните методики, чрез които може да се създава изкуство. Освен това, на тридневния фестивал бяха проведени и професионални дискусии, на които бяха обсъдени интригуващи теми, които засягат пряко всеки един творец, който желае да се развива в тази сфера.През месец декември "Нюанси" бе гост на фестивал в София
„Нюанси“ взе участие във фестивала с авторския пантомимичен спектакъл „Споделени поляни“, който се изигра пред голямата публика на фестивала. Освен това, на Теодор Лука бе доверен един от уъркшопите, проведени по време на фестивала. Заедно с художествените ръководители Теодор Лука и Моника Генкова, във фестивала взеха участие и деца от школата на „Нюанси“ в гр. Троян и гр. Плевен. Осем деца имаха възможност да се запознаят със свои връстници, както и с професионалисти в сферата, гледаха осем представления, от танцов театър до моноспектакли и взеха участие във всички работилници, като всяко от преживяванията им даде нов и различен поглед върху изкуството, вдъхнови ги и им показа различни методи и направления в театралното изкуство.
На последния ден от фестивала се проведе и награждаването на спектаклите. „Нюанси“ взе награда за „Иновативен подход“ за спектакъла „Споделени поляни“, в който участват Христиана Спасова и Моника Генкова и е поставен от Теодор Лука.
Изключително благодарни сме за възможността да вземем участие в този фестивал, чиято основна цел е да даде колкото се може повече възможности за изява и реализация на младите артисти в страната, както и извън нея.
Следващото издание на Фестивал на авторския театър ще се състои април месец в гр. Троян, бар-вариете „Нюанси“!
„Споделени поляня“ може да гледате на 23ти януари в бар-сцена „Нюанси“

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button