Задържаха трима заради алкохол и наркотични вещества

На територията на община Троян е проведена полицейска операция

В седмицата от 13 до 20 януари на територията на община Троян е проведена полицейска операция, насочена срещу битовата престъпност в региона и за подобряване на пътната обстановка. В хода на предприетите действия полицейските служители са извършили проверка на 265 лица и 235 МПС, като за установени нарушения са съставили 9 акта и 107 глоби с фиш по Закона за Движение на пътищата, 8 акта по други закони и са задържали 5 лица. Това четем в бюлетина на ОД МВР Ловеч.

На 20 януари полицейски автопатрул е спрял за проверка лек автомобил около 21:00 часа в Троян, с водач 39-годишен от Тетевен. Мъжът е тестван с техническо средство за наркотици, като пробата е отчела наличие на амфетамин и метамфетамин. Водачът не е давал кръв за анализ. Задържан е за срок от 24 часа в Районното управление на МВР (РУ) Троян, а по случая е образувано бързо производство и работата продължава.

45-годишен от Троян е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, след като на 22 януари около 14.30ч. при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка и пробите му за алкохол и наркотици са отчели положителен резултат. Техническото средство за алкохол е отчело 1.62 промила в издишания въздух, а пробата за наркотици е реагирала положително на канабис. На водачът са съставени 2 акта за нарушение на ЗДвП и е отказал да даде кръвна проба за анализ. Образувани са две бързи производства и работа продължават служителите на РУ Троян.

Служителите на троянската полиция за открили и иззели наркотични вещества – метамфетамин, с бруто тегло 13.36 грама от дома на 32-годишен от с.Борима.  Мъжът също  е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button