Двама млади представители на БСП от Ловешка област посетиха Европейския парламент в Брюксел

По покана на Цветелина Пенкова, български евродепутат от БСП, двама млади представители от Ловешка област посетиха Европейския парламент в Брюксел.Двама млади представители на БСП от Ловешка област посетиха Европейския парламент в Брюксел

Христо Костов, зам.-председател на МО на БСП – Троян и Павел Георгиев, зам.-председател на МО на БСП – Ловеч, бяха част от българска делегация от 29 души, която пристигна в Брюксел на 15 ноември.

На следващия ден делегацията се срещна с Цветелина Пенкова, която ги запозна с дейността си в Европейския парламент. След това гостите разгледаха парламентарната зала и музея на Европейския съюз.

В знак на благодарност за поканата Христо Костов поднесе на Цветелина Пенкова сборника „Гласът на душата том IV“.

В свободното си време делегацията разгледа Брюксел.

Това посещение беше добра възможност за двамата млади представители от Ловешка област да се запознаят с европейската политика и да почерпят от международния опит на нашите евродепутати.

За Христо Костов, който е историк по образование, това беше възможност да се запознае с историята и развитието на Европейския съюз.

За Павел Георгиев, който е студент по политология, това беше възможност да се запознае с работата на Европейския парламент и да се срещне с други млади хора от цяла Европа.

Това посещение е силен старт за бъдещото развитие на младежите. Двама млади представители на БСП от Ловешка област посетиха Европейския парламент в Брюксел

Back to top button