Защо коли редовно се блъскат в дома на Румяна Стоянова във Врабево

Случаят с Румяна Стоянова от село Врабево е изключително тревожен. Не е редно възрастна жена и нейната свекърва, която е на 87 г.,  да се чувстват в опасност в собствения си дом.

Причината за проблема е, че на стотина метра от къщата има магазин. Шофьорите, които спират пред него, често не дърпат ръчната спирачка и колите им тръгват по надолнището към къщата.

Община Троян е предприела мерки за решаване на проблема, като е поставила знак и антипаркинг колчета. Въпреки това, те не са свършили работа и последната кола е пробила през тях.

Затова общината е обещала да постави голяма бетонна ограда. Това е добра идея, но тя не е решение на проблема в дългосрочен план.

Необходимо е да се намери начин да се предпазят шофьорите от това да тръгват с колите си, без да дръпнат ръчната спирачка.

Една възможност е да се постави ограничител на скоростта пред магазина. Друга възможност е да се постави видеонаблюдение, което да заснема шофьорите, които не дърпат ръчната спирачка.

В крайна сметка, важно е да се намери решение, което да гарантира, че Румяна Стоянова и нейната майка могат да живеят спокойно в собствения си дом.

Вижте във видеоматериала на НОВА ТВ от тази сутрин какво разказва Румяна Стоянова.

Източник
Нова ТВ

Свързани статии

Back to top button