ГОРЕ/ДОЛУ: Ново измерение на изкуството, общността и природата в Троянския Балкан

Това лято, събитието ГОРЕ/ДОЛУ кани всички любители на изкуството, природата и общността да се потопят в едно уникално преживяване, изследващо връзката между града и селото, планината и реката, индивида и колектива. Организирано от Резиденция Белиш и Фондация Колективът, събитието ще се проведе на две ключови локации в община Троян, всяка със свой собствен фокус и чар

ГОРЕ/ДОЛУ: Ново измерение на изкуството, общността и природата в Троянския Балкан -1
Гери и Марин

.ГОРЕ: Творческо вдъхновение в сърцето на Балкана

Място: Марковска махала, село Белиш – едно уединено кътче в Троянския Балкан, известно със своята автентична атмосфера и красива природа.
Дата: 17 – 23 август
Фокус: Творчески работилници, водени от опитни ментори, ще ви потопят в света на дизайна, архитектурата, изкуствата и занаятите. Ще имате възможност да експериментирате с различни материали и техники, да създадете свои уникални произведения и да се вдъхновите от околната природа. Работилниците ще се фокусират върху потенциала на ключови пространства в региона, като например реновирането на стари къщи, създаването на обществени пространства и използването на местни ресурси.
ДОЛУ: Градският ритъм среща изкуството

Място: Крайречната зона в центъра на град Троян – оживено място, където местните жители и туристи се събират, за да се насладят на разходки, кафе и културни събития.
Дата: 24 – 25 август
Фокус: Музикални изпълнения на живо, куклен театър за деца, пленер по рисуване, кулинарни демонстрации и други изненади ще ви потопят в ритъма на града. Ще имате възможност да се запознаете с местни творци, да опитате традиционни ястия и да се насладите на разнообразна програма за всички възрасти.
Събитието ГОРЕ/ДОЛУ е отворено за всички, които търсят нови преживявания, вдъхновение и връзка с природата и общността. Независимо дали сте професионален художник, архитект, дизайнер или просто любител на изкуството, тук ще намерите нещо интересно и полезно за себе си.

Свързани статии

Back to top button